Menu

Reparatie beschadigingen

11-02-2013, 21:39

Er zijn verschillende manieren om gepoedercoat materiaal nadat het beschadigd is te herstellen. Het is daarom belangrijk om de juiste methode te kiezen.

Omdat er in een poederlak meestal ‘was’ aanwezig is, zal bijna iedere verf slecht hechten op een gepoedercoat oppervlak.

Daarom zal bij een oppervlaktebeschadiging altijd de coatlaag iets opgeweekt moeten worden met een scherp oplosmiddel, alleen schuren is dus niet voldoende.

Indien de beschadiging zo ver is gekomen dat zelfs de ondergrond zichtbaar is, zal er een primer nodig zijn om het systeem goed te herstellen.

Als er een diepe beschadiging is aangebracht bestaat de mogelijkheid om een goed resultaat te bereiken, door de plek te herstellen met een twee componenten plamuur, al moet er altijd afgewogen worden of er wel een plamuur gebruikt moet worden, omdat plamuur vaak een zwakke schakel is in een systeem.

Wil men een goed verf systeem, met behoud van hechting en lange levensduur, zal er gekozen moeten worden voor een epoxy-primer als eerste laag, geheel afgewerkt met een polyurethaan-verf.

Als er een gedeelte van een constructie behandeld moet worden zal ook de kleur en glans goed nagemaakt moeten worden op basis van een staaltje ter beoordeling.

Het is altijd van belang dat het herstellen van gepoedercoat materiaal vakkundig wordt uitgevoerd.

Voor zowel het repareren ter plaatste of advies op dit gebied kunt u contact met mij opnemen.

 

 

 

Bekijk de overige diensten van Poedercoat Advies Bert Kremers

Dit bericht is gesloten voor reacties